امضای تفاهمنامه راهبردی با شهرک علمی اصفهان برای توسعه فناوری و نوآوری
در روزهای پایانی مرداد ماه، در جریان بازدید مدیران ارشد، موافقتنامه همکاری بین شرکت سرمایهگذاری دانا و شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان امضا شد.
در چارچوب راهبردهای شرکت انرژی دانا مبنی بر حمایت از کسب و کارهای نوآورانه و توسعه فناوری در داخل کشور، در تاریخ ۱۴۰۲/۰۵/۲۸ با حضور رئیس هیاتمدیره و مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری دانا و جمعی از مدیران از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان اولین و پیشگامترین مجموعه مراکز رشد و پارک فناوری در کشور بازدید شد.
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در 520 هکتار با هدف حمایت از ایجاد و توسعه شرکتهای دانشبنیان و تولید ثروت از علم در سال 1380 راه اندازی شد و شامل دو پارک تخصصی، 9 مرکز رشد و 6 مرکز نوآوری می باشد. در حال حاضر حدود 700 شرکت با گردش مالی سالیانه حدودا 20 هزار میلیارد تومان و 9000 پرسنل در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مستقر هستند.
پس از جلسه معارفه و بیان ظرفیتهای شهرک و شرکت، از 7شرکت مستقر در شهرک در حوزههای مختلف صنعت نفت و گاز و پتروشیمی با موضوعاتی مانند تولید انواع پلیمرها، آزمایشگاه مرجع، تولید انواع شیرآلات، قطعات کمپرسور، سامانههای مکانیکی و پنوماتیکی و مواد خاص با کاربردهای صنعتی بازدید شد.
در نهایت تفاهم همکاری بین شرکت سرمایهگذاری دانا و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به امضا رسید. بر اساس این تفاهمنامه مقرر شده است که انرژی دانا نیازهای فناورانه کسبوکارهایش در حوزههای مرتبط را به شهرک اصفهان اعلام نماید. همچنین انرژی دانا با اتکا به ظرفیتهای خود، شرکتهای توانمند معرفی شده توسط شهرک اصفهان در حوزههای مرتبط را مورد بررسی قرار میدهد و به فراخور در جهت برآورده شدن نیازهای خود حمایت از این شرکتها را در قالبهای مختلف مانند تعریف پروژههای مشترک، سرمایهگذاری و تسهیلگری در دستیابی به بازار، شرایط آزمایش محصولات و فناوریها، اخذ استانداردهای مورد نیاز و ارایه سفارشهای خرید محصول در اولویت ویژه قرار میدهد.
شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان نیز با توجه به ظرفیتها و نیازهای دریافتی از شرکت، اقدام به شناسایی و ارزیابی استارتاپهای مرتبط با خود پرداخته و بر اساس اولویتهای مشخص اقدام به معرفی آنها به انرژی دانا مینماید. در همین چارچوب شهرک تلاش خواهد نمود از ظرفیتهای فیزیکی و معنوی خود به منظور حمایت از برنامههای انرژی دانا برای توسعه زیستبوم نوآوری و رفع نیازهای فناورانه گلوگاهی و استراتژیک، استقرار شرکتهای وابسته و فرعی انرژی دانا استفاده نماید.
طرفین بر برگزاری رویدادهای مختلف نیز تاکید نمودند. علاوه بر این، بر اساس این تفاهمنامه پیشنهادات اجرایی نیز در خصوص تاسیس یک نهاد حقوقی مشترک نیز مطرح و مقرر شد بررسیهای لازم از سوی طرفین انجام شود.
نکته قابل توجه: در جریان بازدید از ظرفیت شرکتهای مستقر در پارک، مواردی از تجهیزات مورد استفاده و وارداتی کسب و کارها شناسایی شد که با هزینه بسیار کمتر امکان داخلیسازی آن با همکاری شرکتهای دانش بنیان نوآور و شراکت در منافع این تولیدات وجود دارد.