
پارس انرژی تخت جمشید
امروزه با مشخص شدن زیانهای تأمین انرژی از سوختهای فسیلی و آلایندگیهای آنها به خصوص انتشار گازهای گلخانهای و اثرات مخربی که روی محیط زیست جهانی دارد، جامعه بینالمللی با امضای توافقنامههای چند جانبه تلاش داشته تا با جایگزین کردن روشهای دوستدار محیط زیست، انرژی مورد نیاز را به روش پاکتر تأمین کند. پدیدیهای که روند الکتریکیتر شدن مصرف انرژی را در جهان دنبال داشته است. بر این اساس کشورهایی که در قلمرو خود تنوع آب و هوایی و جغرافیایی دارند فرصتهای مناسبی نیز برای راهاندازی و بهرهبرداری از این منابع دارند. یکی از روشهای مرسوم در تأمین انرژی تجدید پذیر استفاده از نور خورشید است. با توجه به وجود مناطق کویری وسیع در کشور ایران فرصت سرمایه گذاری و ایجاد چنین نیروگاهی در کشور شناسایی شد.
گروه انرژی دانا به عنوان یکی از بزرگترین فعالان صنعت انرژی کشور و پیشگام در این حوزه، با شناسایی این فرصت سرمایه گذاری در صدد راهاندازی و ایجاد چنین نیروگاهی اقدام کرد. پس از شناسایی مناطق مختلف و انجام مطالعات امکان سنجی و انتخاب مناسبترین محل، اولین نیروگاه خورشیدی خود را در منطقه کورده از شهرستان لارستان استان فارس راهاندازی کرد. شرکت پارس انرژی تخت جمشید به این منظور در سال ۱۳۹۶ به صورت شرکت با مسؤلیت محدود تأسیس شد. این شرکت علاوه بر تأمین انرژی پاک، ویژگی مهمی که برای اقتصاد کشور داشته، یافتن شریک بینالمللی و ورود سرمایه به کشور است، اتفاقی که با توجه به کمبود سرمایه در کشور امتیاز ارزشمندی محسوب میشود. گروه انرژي دانا در مسیر تکمیل این طرح علاوه بر سرمایه، توانسته در این همکاری از دانش شریک خود نیز بهره ببرد و با توجه به متدهای نوین جهانی این نیروگاه را مطابق استانداردهای جهانی راهاندازی کند.
شرکت سرمایه گذاری دانا به عنوان یکی از سهامداران شرکت پارس انرژی تخت جمشید، با داشتن مالکیت ۵۰ درصد از سهام این شرکت تلاش دارد با همکاری گروه بینالمللی GEP به عنوان متخصص در حوزه انرژیهای خورشیدی و راهاندازی مزارع تولید برق خورشیدی در جهان، در راستای اهداف بلند گروه انرژی دانا با نهایت بهرهوری این نیروگاه را به عنوان یکی از ارکان مهم تأمین انرژی پاک کشور معرفی کند.
نیروگاه خورشید پارس انرژی تخت جمشید در منطقه جنوب استان فارس با ظرفیت تابش خورشید بسیار زیاد در طول سال ایجاد شده است. این نیروگاه توان تولید ۱۰ مگاوات برق را دارد که با توجه به کمبود برق در کشور میتواند بخشی از دغدغه تصمیم گیران کلان حوزه انرژی کشور را بر طرف کند. از این رو این شرکت در برنامههای آتی خود تلاش دارد با یافتن مشتریان صنعتی، ضمن کاهش بار مصرفی از روی شبکه فعلی کشور درآمد پایدار و منظم برای خود ایجاد کند. اتفاقی که در صورت تحقق میتواند به صورت همزمان منافع هر سه گروه نهاد رگولاتوری، سهامدار و مصرف کننده را تأمین کند.