رسیدن به رشد و توسعه پایدار در گرو نوآوری و خلق ارزشهای جدید است و ارزش جدید همواره با ارج نهادن به ایدهها ایجاد میشود. در این رهگذر، وجود اکوسیستمی که در آن صاحبان ایده بتوانند ایدههای خود را مطرح کنند و آنها را پرورش داده و به ثمر رسانند، الزامی خواهد بود.
با بررسی حوزه انرژی و رصد بازیگران فعال در این صنعت و مشاهده کسب و کارها و فناوریهای موجود، ایجاد اکوسیستم کسب و کارهای نوپا (استارتآپ) در صنعت انرژی کشور اجتناب ناپذیر به نظر میرسید.
شرکت پیشگامان توسعه کارمایه آپادانا را به عنوان نخستین شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر در حوزه انرژی ایران میشناسند. شرکت پیشگامان توسعه آپادانا در سال 1398 تاسیس شد و با مالکیت ۳۵ درصدی شرکت "سرمایه گذاری دانا" به نمایندگی گروه انرژی دانا و همچنین همکاری شرکتهای "گسترش انرژی پاسارگاد" و "سرمایه گذاری صنعت" فعالیتش را آغار کرد.
از جمله مأموریتهای این شرکت میتوان موارد زیر را نام برد:
شرکت "پیشگامان توسعه نوآفرینان آپادانا" مالک مرکز نوآوری انرژی یا همان "انرژیک" میباشد. انرژیک محل استقرار کارآفرینها، شرکتهای دانشبنیان و نیز نمایندگان شرکتهای بزرگ در حوزه انرژی است."پیشگامان توسعه کارمایه آپادانا"، سهامدار اصلی مرکز نوآوری انرژیک است و این مجموعه را با همکاری دانشگاه امیرکبیر و در مرکز رشد این دانشگاه ایجاد کرده است. مجموعهای که در مدت زمان کوتاهی، به محل گردهمایی دانشجویان، صنعتگران و سرمایه گذاران تبدیل شده و نویدبخش آیندهای روشن برای صنعت انرژی کشور است.
کمک به اکوسیستمهای نوآوری باز در عرصه انرژی از اهداف مهم آپادانا به شمار میآید و بر وجود مراکز نوآوری انرژی به وسعت ایران، تاکید بسیاری دارد. این شرکت علاوه بر سرمایهگذاری در پروژههای توجیهپذیر، با برگزاری دورههای آموزشی و ارائه مشاوره به صاحبان ایده، آنها را برای توسعه محصول، کشف و ورود به بازار و عرضه محصولات آماده میکند و با همکاری شرکتهای بزرگ در صنایع مختلف امکان جذب سرمایه را برای آنها فراهم میآورد.
شرکت سرمایه گذاری خطرپذیر آپادانا با حمایت از طرحهای نوین در بخش پالایش و پتروشیمی، بهینهسازی مصرف انرژی، انرژیهای تجدیدپذیر و محیط زیست، در تلاش است با اجرای اقدامات خود در بهرهبرداری بهینه از منابع کشور، منفعت مالی نیز برای سرمایه گذاران به ارمغان آورد. اتفاقی که این امید را میدهد تا صنعت انرژی ایران همپای کشورهای توسعه یافته، در مقیاس جهانی رقابتپذیر شود و امکان فعالیت در بازارهای بینالمللی را برای بازیگران داخلی فراهم سازد.